Технологиите в апартамента

Технологиите в апартамента

С дигитализирането на голяма част от всичко познато, вече няма спор, че и къщите ни ще стават все по-умни. На пазара все повече има бизнеси, които специализират в това и вече може да намерите интериорен дизайн на цялостни апартаменти или само кухни по поръчка, където пълните с идеи дизайнери ще дигитализират всичко у вас.

Какво обаче си струва да дигитализираме и какво не? В списъка по-долу ще намерите някои неща, които ще е прекрасно да притежавате в дигитален формат.

1. Умен хладилник

На пазара вече могат да се намерят хладилници, които не просто ще пазят храната ви от разваляне, но и един куп други неща. Умният хладилник ще следи срока на годност на храната ви, ще планира ястия според продуктите, намиращи се вътре, а и ще може да виждате какво точно е останало дори и да не сте си вкъщи. Чрез гласови команди ще можете да споделяте снимки и синхронизирани календари, както и да управлявате интелигентни домашни устройства като термостата, осветлението и звънеца на входната врата, както и да пускате музика.

2. Умен говорител

Гласовите команди стават все по-популярни напоследък. С един умен спийкър ще можете да управлявате всичко вкъщи – да включвате и изключвате различни уреди, да слушате аудио книги, да проверявате прогнозата за времето и дори да купувате разни неща онлайн, използвайки само гласа си.

3.  Видео звънец за врата

Шпионката на вратата вече е отживелица. Днес може да си монтирате звънец на вратата, който има вградена камера, чрез която да можете да виждате кой точно е застанал отпред и сами да решите дали да му отворите или не.

4. Робот-прахосмукачка

Да си го кажем направо, никой не обича чистенето. Затова защо да не се сдобием с един робот-прахосмукачка и да си улесним живота? Тази машина работи с гласова команда и може да се настройва по кое време да започне да работи, а при работа минава през всички ъгли и обира прекрасно космите на домашните любимци.